Przejdź do treści

TYGODNIOWE MENU

TYGODNIOWE MENU:

Poniedziałek
02.10.2023

Zupa; z kolorowej fasolki szparagowej z ziemniakami 350 mil

II danie; sos bolognese z mięsem wieprzowym ,150 g

Makaron spaghetti 200 g

Żółty ser 50 g

Śliwka 2 szt.

Herbata z cytryną 150mil

 

Alergeny: 1,7,9 

Wtorek
03.10.2023

Zupa; kalafiorowa z makaronem 350 mil

II danie; sznycel z kurczaka w kukurydzianej panierce 100 g

Ziemniaki z koperkiem 200g

Sur.; sałata z sosem jogurtowo – śmietanowym 60g

Herbata roiboos 150mil

 

Alergeny: 1,3,7,9 

Środa
04.10.2023

Zupa; ogórkowa z ziemniakami 350 mil

II danie; miruna z pieca w sosie koperkowym 120 g

Kasza bulgur 200 g

Sur.; z marchewki z jabłkiem 100 g

Kompot z czarnej i czerwonej porzeczki 150mil

 

Alergeny: 1,3,7,9

Czwartek
05.10.2023

Zupa; rosół z makaronem 350 mil

II danie; schab środkowy pieczony, podawany w sosie majerankowym 100 g

Ziemniaki z koperkiem 200g

Sur.; mizeria 100g

Sok tłoczony z wiśni i jabłek 150mil

Alergeny:  1,3,4,7,9

Piątek
06.10.2023

Zupa; fasolowa z ziemniakami 350 mil

II danie; pierogi z serem 200 g

Sur.; z dyni piżmowej z jabłkiem i pomarańczą 100g

Mięta z miodem 150mil

Alergeny: 1,3,7,9 

ALERGENY:

to substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji (wg załącznika II do ROZPORZĄDZENIA PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (EU) NR 1169/2011 Z dnia 25 października 2011 r.)

Skip to content