Przejdź do treści

TYGODNIOWE MENU

TYGODNIOWE MENU:

Poniedziałek
19.05.2025
Zupa; kalafiorowa z ziemniakami 350 mil.
II danie; sos spaghetti z mięsem wieprzowym 150g Makaron spaghetti 200g
Napar owocowy 150mil

Alergeny: 1,7,9

Wtorek
20.05.2025

Zupa; krupnik z ziemniakami 350 mil
II danie; pieczone udko z kurczaka 1 szt. Ziemniaki z koperkiem 200g Sur.; kolorowa fasolka szparagowa z ziołami 100g
Herbata z cytryną 150 mil
Alergeny: 1,9

Środa
21.05.2025

Zupa; botwinka z ziemniakami 350 mil
II danie; gulasz wieprzowy 150 g Kasza gryczana 200g Sur.; ogórek zielony z sosem winegret te i szczypiorkiem 60g
Herbata owocowa 150mil

Alergeny:  1,7,9

Czwartek
22.05.2025

Zupa; pomidorowa z ryżem 350 mil
II danie; smażony filet z miruny w kukurydzianej panierce 100g Ziemniaki z natką pietruszki 200g Sur.; sałata ze śmietaną 100g. Arbuz 100g
Woda z cytryna i miodem 150mil

Alergeny: 1,4,7,9 

Piątek
23.05.2025

Zupa; fasolowa z ziemniakami 350 mil
II danie; kluski leniwe z masłem i bułką tartą 250g
Crispy jabłkowe 1 szt. Mięta 150mil

Alergeny:  1,7,9

ALERGENY:

to substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji (wg załącznika II do ROZPORZĄDZENIA PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (EU) NR 1169/2011 Z dnia 25 października 2011 r.)

🔊 Przekształcanie Tekstu na Mowę – Wygodne i Dostępne Odsłuchiwanie Treści

Przejdź do treści