Przejdź do treści

TYGODNIOWE MENU

TYGODNIOWE MENU:

Poniedziałek
18.11.2024

Zupa; z kolorowej fasoli szparagowej z ziemniakami 350 mil
II danie; sos bolognese z mięsem z szynki 150g Makaron spaghetti 200g
Mandarynka 1 szt. Napar owocowy 150mil

Alergeny: 1,3,7,9 

Wtorek
19.11.2024

Zupa; kalafiorowa z makaronem i pomidorami 350 mil
II danie; kotlet pożarski 100g Ziemniaki z koperkiem 200g Sur.; buraczki na ciepło 100g
Lemoniada 150mil
Alergeny: 1,3,7,9 

Środa
20.11.2024

Zupa; jarzynowa z ziemniakami 350 mil
II danie; kluski śląskie z okrasą z cebulki 200g Sur.; jesienna ( sałata lodowa, rzodkiewki, szczypior, papryka, polane sosem winegret te) 60 g
Mięta 150mil

Alergeny: 1,3,7,9 

Czwartek
21.11.2024

Zupa; rosół z makaronem 350 mil
II danie; paluszki rybne ,,Frosta” 70g Ziemniaki z koperkiem 200g Sur.; z kapusty kwaszonej z marchewką i jabłkiem 100g
Jogurt owocowy 1 szt. Herbata z cytryną 150mil

Alergeny: 1,2,3,4,9

Piątek
22.11.2024

Zupa; fasolowa z kiełbasa i z ziemniakami 350 mil
II danie; naleśniki z serem 200 g Sur.; z marchewki ze śmietaną 100g
Herbata roibos 150 mil

Alergeny: 1,3,7,9 

,

ALERGENY:

to substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji (wg załącznika II do ROZPORZĄDZENIA PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (EU) NR 1169/2011 Z dnia 25 października 2011 r.)

Skip to content